„Cea mai rea singurătate e să nu te simți confortabil cu tine însuți.”Mark Twain

Despre blog

18 mai 2009 | Comentariile sunt închise pentru Despre blog

E mult spus blog, pentru că încă de la prima lui întrupare a fost mai mult un fel de jurnal personal pus pe net. De-asta o vreme chiar am fost oarecum terifiat la gîndul că cineva va avea acces la gîndurile mele cele mai intime. Între timp mi-a trecut; nu-mi mai pasă cine citește, pentru că eu scriu în primul rînd pentru mine. Și în al doilea rînd pentru că, judecînd după traficul înregistrat de celălalt blog, nu citește nici dracu’ .

În orice caz, ăsta e blogul meu, care rulează pe serverul meu, din propria bucătărie de la bloc. Nu-mi (mai) propun să fac sau să spun ceva măreț și relevant pentru umanitate. E doar un mod de a-mi analiza propriile gînduri și păreri, sau de a-mi răsufla frustrările de zi cu zi. Și cum frustrările devin ocazional insuportabile, probabil limbajul va fi în cel mai bun caz „licențios”, dacă nu de-a dreptul porcos.

În concluzie, cine are o problemă cu ce scriu eu aici e liber să se ducă să se joace la altă scară. N-am de gînd să cenzurez nimic doar de dragul de a nu ofensa pe cineva. Cu atît mai mult cu cît nu cred că e posibil; întotdeauna se va găsi un cretin care să fie ofensat ca proasta-n tîrg. Dar internetul e vast, cu siguranță se va găsi ceva de ros pentru fiecare gust, „sensibilitate” sau pudibonderie.

Citate

Citatele pe care le folosesc sînt lucruri care-mi plac sau care-mi induc o anumită stare. Sînt în general adunate de pe web și link-ul de pe numele autorului trimite la sursă. Nu m-am obosit să verific în vreun fel autenticitatea lor sau acuratețea surselor de pe unde le-am adunat, așa că nu le luați de bune. Toate traducerile îmi aparțin și cel mai probabil nu pot fi considerate literare, deși eu încerc să respect cît mai fidel spiritul scrierii originale.

Nu pretind nici un fel de drept asupra lor sau a traducerii lor. Dacă totuși cineva găsește traducerea mea mai potrivită decît altele (dracu’ știe din ce motiv) și vrea s-o folosească, indiferent cum sau unde (dar de preferinţă pe net — site sau blog), mi-ar plăcea să existe undeva și un link către blogul meu sau o mențiune asupra sursei. Dacă nu, nu.

Comentarii

Felul în care tratez comentariile persoanelor străine (sau care preferă să „se dea anonime”) e foarte simplu: ești ca un vizitator virtual la mine în casă. Dacă intri la mine în bucătărie și mă înjuri, îți iei un șpiț în gură și zbori cu capul în jos pe scări. Dacă intri la mine pe blog și mă înjuri, ești practic la mine în bucătărie. Deci poartă-te ca un oaspete, iar eu mă voi purta cu ospitalitatea caracteristică acestui popor minunat (puah, ce grețos ).

Dacă ești în stare să argumentezi cu subiect și predicat de ce consideri că sînt bou, prost, idiot sau oricum altcumva, sînt șanse mari să accept și să las comentariul să treacă. Dacă ai și ceva de spus, cu atît mai bine. Dacă, în schimb, ești prost de-ți curge scuipat din gură, vorba lui Badea, sau ți se pare cumva amuzant să mă enervezi ori să mă hărțuiești, atunci sictir — sînt sătul de proștii care mă înconjoară zi de zi.

Diacritice

Încerc să scriu cu diacritice permanent, inclusiv cînd mă conversez cu prietenii sau cunoscuții pe messenger. În general pe messenger am obținut reacții de surpriză totală la acest lucru, dar nu, nu o fac nici pentru că sînt maniac (ok, poate un pic, dar nu în privința asta), nici pentru că mi se pare cool sau kinky. Limba română se scrie cu diacritice, obișnuiți-vă cu ideea, nu am inventat-o eu. Sînt convins că oricine poate sesiza diferența între „mata” și „măta”, sau între „spîn” și „spin”, de exemplu. Ei bine, eu prefer să exprim clar această diferență, nu să mă bazez pe perspicacitatea cititorului.

Cei care mai folosesc Windows XP (sau mai vechi) și Internet Explorer s-ar putea să aibă probleme cu afișarea diacriticelor. Le recomand să-și instaleze European Union Expansion Font Update de la Microsoft, precum și excelentul driver de tastatură românească creat de Cristian Secară.

Faptul că evit să folosesc „â” (mă rog, atunci cînd am încotro) este pur și simplu o preferință personală. Regulile recente din DOOM le ignor cu bună știință, pentru că mi se par cretine. De exemplu, pentru trecerea la grafia legată a „niciun” sau „nicio” sînt date cel puțin 2 motive absolut halucinante (extrase din lucrarea Ce e nou în DOOM2 de Ioana Vintilă-Rădulescu):

  • Niciun(ul) s-a mai scris „legat” şi înainte de 1953 (OK, deci cam așa evoluează o limbă după Academia Română, prin involuție, n.m.);
  • Grafia niciun etc. corespunde şi pronunţării în două silabe [ničun]. (What the fuck?! Deci la halul în care vorbesc francezii și spaniolii, ar trebui să scrie toate cuvintele legate?, n.m.)

Confidențialitate

Urăsc foarte rău spamul, de aceea promit că:

  1. nici o adresă de e-mail nu va fi vreodată publicată,
  2. nici o adresă de e-mail nu va fi vreodată vîndută sau cedată altcuiva, indiferent pentru ce scop,

adică ilustrarea fidelă a proverbului „ce ție nu-ți place…”.

Promit solemn: să moară mama .

În rest, nu știu la ce gen de confidențialitate vă puteți aștepta de la ceva făcut public online. Opiniile comentatorilor sînt ale lor și numai ale lor, ale mele sînt ale mele și numai ale mele. Cam toată lumea trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propriile vorbe — poate cu excepția politicienilor autohtoni, desigur. Dar ei sînt un caz special și sper din tot sufletul că se vor da pe alte site-uri din lumea largă, nu tocmai pe al meu.

Caseta tehnică

Platformă WordPress, sistem de operare Ubuntu Server Edition, hardware: Pentium IV 2,8GHz, 2GB RAM, HDD 1×40GB PATA + 1×120GB PATA + 2×1TB SATA

Plugin-uri de WordPress folosite ([stats_pluginsused]):

[active_pluginsused]

[page_stats]

Utilizatori online

[page_useronline]

Vizualizări: 391