„Nu mi-e teamă de computere. Mi-e teamă de lipsa lor.”Isaac Asimov

Yahoo! a sfeclit-o rău

16 iulie 2012 | Comentariile sunt închise pentru Yahoo! a sfeclit-o rău

Aflu de la Daring Fireball (care face trimitere la Tech Crunch) că niște hackeri au reușit să sustragă de pe un server aparținînd Yahoo! date confidențiale (adrese de email și parolele aferente) ale „aproximativ 400.000 de utilizatori”. Unii spun că cifra ar fi mai degabă 450.000, dar Yahoo! pretinde că o parte din parole nu erau valide.

Nu mă surprinde că se întîmplă așa ceva. Am văzut o groază de programatori care habar n-au meserie, de ce n-ar fi și la Yahoo! din-ăștia? Ce mă surprinde în schimb este că existau conturi cu parole de 1 caracter (oare cum e posibil?!), sau că predictibilitatea parolelor este mult, mult mai mare decît mi-aș fi imaginat: Anders Nilsson, Analiza statistică a parolelor furate.

Cei interesați să afle dacă propriile adrese le-au fost compromise pot utiliza Yahoo Leak Password Checker al Sucuri Malware Labs, sau Should I change My Password al Avalanche Technology Group.

Eu nu folosesc serviciul compromis al Yahoo! dar mi-am verificat oricum adresele, just in case. Se pare că sînt în regulă .

Categorizat: Aiurea pe net, Moftware | Etichetat: , , , |