„Avantajul cel mai trecut cu vederea de a fi posesorul unui computer este acela că, dacă a făcut o tîmpenie, nu e nici o lege care să-ți interzică să-i tragi cîteva scatoalce.”Joe Martin

Cea mai țară proastă

21 august 2012 | Comentariile sunt închise pentru Cea mai țară proastă

Mi-e scîrbă rău. Mi s-a acrit în asemenea hal de țara asta… Nici măcar nu găsesc cuvintele potrivite acum. Zice Ciutacu foarte bine în articolul din Jurnalul Național.

…Acceptarea resemnată e un soi de tradiţie populară. Suntem, în esenţă, un tot; din păcate, neunitar, dar majoritar laş. Mândria naţională e o expresie din cărţile de istorie. Curajul e doar un cuvânt din DEX. Am fost opt milioane juma’ la referendum. Am votat, într-o majoritate devastatoare pentru orice ţară cu apă curentă la robinet, demiterea preşedintelui. Iar acum tot noi suntem acuzaţi că am fi fost părtaşi la o tentativă de lovitură de stat. Ne-nghesuim ca vitele-n staul, aşteptând să ne ducă la tăiere. Aşteptăm şi acceptăm. N-avem iniţiativă. Şi, în definitiv, poate chiar ne merităm soarta…Victor Ciutacu – Eșecul unei națiuni

Am un singur punct de dezacord cu el: acel poate de la final. Nici un poate. Chiar ne merităm soarta.

Categorizat: Românisme | Etichetat: , , , , |

Referendum

17 iulie 2012 | Comentariile sunt închise pentru Referendum

Am fost întrebat cum am de gînd să votez la referendum. Pe scurt, răspunsul meu a fost că regret că nu va exista pe buletin și o rubrică „Muie, Băse!”, ca să trîntesc cu sete ștampila acolo.

Referendum 2012

Categorizat: Bălmăjeli, Românisme | Etichetat: , |

Mînca-i-aș ciocu’ succesurili ei de dășteaptă…

24 ianuarie 2012 | 1 comentariu »

Aflu de la Victor Roncea (via Ciutacu) că don’șoara Băsescu se umple de succesuri chiar și la ăia cu varza lor oribilă, la Bruxelles. Micuța a fost aleasă vicepreședinte a Comisiei Parlamentare pentru Petiții a Parlamentului European.

Am verificat, e pe bune! Na, ‘rați ai dreacu’ dă cîrtitori, să mai zică vreunu’ că nu e competentă, micuța…

Categorizat: Aiurea pe net, Românisme | Etichetat: , , , |

Ghinion de neșansă

19 mai 2010 | 2 comentarii »

Conform site-ului Gîndul.info în momentul ăsta sînt 30.000 (pînă am terminat io de scris au lăsat-o mai moale, la 20.000) de oameni în Piața Victoriei, adunați să le spună celor care ne conduc cam ce zice și poza asta circulată în draci pe email, evident trucată dar simpatică:

Băsescu, România îți dă muie

Ei bine, întîmplarea dracului: la hotelul la care ținem noi cursurile, compania de cablu are probleme „tehnice” (la naiba, în puii mei ) tocmai cu televiziunile de știri, Realitatea TV și Antena 3, afișînd în loc un mesaj foarte grăitor, ceva de genul „subscripție expirată, vă rugăm contactați relații clienți! Futu-i ceapa mă-sii, cum expirară nenorocitele tocmai în zi de protest!

Evident, televiziunea națională are subiecte mult mai interesante decît ce se întîmplă acum în țară, cum ar fi, de exemplu, un documentar despre India sau veșnicul și înălțătorul „Tezaur folcloric”.

Deci dormiți liniștiți, Securitatea e cu noi! Și rușine instigatorilor din piață și de la ziarele mogulilor, care nu înțeleg cum cîrmaciul nu mai poate închide ochiu’ noaptea de grija poporului și a măsurilor draconice cerute de bau-baul de la FMI… numa’ oamini răi, dom’le…

Categorizat: Românisme | Etichetat: , , , , , , |

Luați d-aci

27 ianuarie 2010 | Comentariile sunt închise pentru Luați d-aci

Lehamitea de după alegeri mă face să refuz să mă uit la televizor sau să citesc presă de orice fel. Pur și simplu nu vreau să știu, nu mă interesează. Dar azi am zis totuși să văd ce a mai scris Lelia Munteanu, că prea scrie bine.

Și mă bucur să vă anunț că nu se dezminte, scrie bine de tot. Două sampling-uri () scurte:

„Ușidi becu’!”, 15 ianuarie:

La jurnal, am crezut că mi s-a stricat plasma: Geoană bronzat. P-ormă m-am mai liniştit: mi-am zis c-o fi fost la Vântu. Şi-o fi băgat mogulul ultraviolete la SPA. Apoi am citit presa ticăloşită şi m-am dumirit: cică a fost în vacanţă, în Aruba. Am dat pe goagăl să văd pe unde vine asta. Tocma-n Antilele Olandeze. Greu, în opoziţie! Nu şi-a permis la Sinaia, la Cabana Schioţilor. A trebuit să se trambaleze până unde-a-nţărcat cocosu’ preşedinta Nederlandului. Noroc că nu s-a dus degeaba: a prins tradiţionalul Festival al Măgarilor. Omul potrivit la locul potrivit: Aruba e „Insula cu 90.000 de prieteni pe care nu i-ai întâlnit încă”. I-au lipsit doar 70.000…

„Paranormalul Social-Democrat”, 18 ianuarie:

După ce conduci România o noapte, nu mai eşti acelaşi om. Începe să ţi se arate. Altfel le vezi. Capeţi calităţi extrasenzoriale. Eşti atins.
[…]
Urmează Congresul PSD. (Nu-l puneţi într-o joi, tovarăşi!). Ca să preîntâmpine un nou atac energetic şi să se realeagă Geoană, prezidiul trebuie să stea pe cuie. Lucrările trebuie să se desfăşoare neapărat lângă o apă curgătoare. Hrebenciuc să aducă o mătură şi un vătrai şi să le aşeze în colţul stâng al sălii (dezleagă vrăjile). Delegaţii să se ia de mână, ca la spiralele lui Bivolaru. De ce? Spirala te încarcă de energii cosmice, cât nu apucă Martorii lui Băsescu să te descarce. Puţină sare neîncepută, presărată pe prag, nu strică. Vanghelie să-şi îmbrace indispensabilii pe dos – asta garantat fereşte de farmece. Doamna Mihaela Geoană, care în timpul Congresului va sta acasă, să se păzească bine. Să se concentreze asupra unei mantre (poate fi orice, un cuvânt aruncat la supărare de Ion Iliescu), astfel încât eventualul atac energetic să n-o atingă. Cum vom şti că n-a atins-o şi a rămas ea însăşi? Simplu: o întrebăm cum o cheamă. Dacă răspunde pripit „Upsy Daisy” – chemăm popa cu căldăruşa şi busuiocul…

Am rîs cu lacrimi. Lacrimi amare, dar măcar am rîs…

Categorizat: Românisme | Etichetat: , , , , , |