„Nu-ți fie teamă de perfecțiune, n-o vei atinge niciodată.”Salvador Dali

Nu tocmai o gură de rai…

17 iunie 2010 | 2 comentarii »

Salutări din iad

Aș tipări fotografia asta, făcută acum 2 seri de la fereastra dormitorului meu, în format de carte poștală și aș trimite-o cu textul „Salutări din iad” mîzgălit pe spate. Din păcate n-ar transmite nici un fel de informații despre temperatura aerului jilav după ploaie. N-am fost niciodată la saună, dar după experiența zilelor abia trecute (și a multora viitoare, sînt convins), nici nu cred că mă voi mai încumeta vreodată.

Deși fără legătură cu subiectul, dar dintr-un impuls tehnicist irezistibil și explicabil, vă mai spun că fotografia a fost prelucrată în Adobe Lightroom 3 în aproximativ 2 minute și mai ales prin acționarea aproape complet la întîmplare a diferitelor controale. Diferența este foarte vizibilă și, după părerea mea, spectaculoasă:

Înainte și după prelucrarea în Lightroom

Hai pa.

Categorizat: Bucureștene, Moftware | Etichetat: , , , , , |

2 comentarii la “Nu tocmai o gură de rai…”

 1. 1 ancuta
  18 iunie 2010, 18:20

  aha! Lightroom! foarte misto poza. trebuia sa iti invingi lenea iremediabila si sa cobori, sa faci mai multe poze, atmosfera merita, cred, si alte incercari. arata foarte misto.

  eu nu am instalat inca Lightroom, desi acum inca un motiv in plus sa-mi misc derier-ul odata. 

  e foarte misto sa incerci si HDR photography, odata cand o sa ai timp, efectele sunt miraculoase.

  sauna: gresit complet. e foarte misto la sauna.

  (si nu ca sa te oftic pe tine, astazi aproape am inghetat de frig, prin oras. 14 grade C. fuck.)

 2. 2 Tudor
  20 iunie 2010, 13:58

  Era aproape 10 noaptea, și, oricît de surprinzător ar părea, în cele cîteva minute cît a durat să fac niște fotografii, luna a coborît sub marginea blocului din față. Îți imaginezi – dacă aș fi fost jos, n-aș fi văzut-o.

  Habar n-aveam ce e aia „HDR”, dar am căutat pe goagăl și am aflat… așa că m-am jucat puțin în Photoshop și mi-a ieșit asta:

  Test HDR Test HDR Test HDR

  Foarte tare, comparativ cu imaginile de la care am plecat:

  Test HDR