„Fiecare copil e un artist, problema e să rămîi artist și după ce ai crescut.”Pablo Picasso

IE9 e prea nou pentru el însuși

21 septembrie 2010 | 2 comentarii »

Dacă tot a făcut Microsoft publică versiunea beta a Internet Explorer 9, am zis să-l instalez, să vedem cum se mișcă pe laptopul meu cel antic (IBM ThinkPad T42) și cocoșat cu Windows 7.

Instalarea a decurs fără probleme. Evident, m-a obligat să repornesc, lucru destul de dureros la halul în care se mișcă vechitura…

Dar am repornit și sărpraiz: dublu click-urile pe icoana IE9 nu aveau nici un rezultat vizibil, sărăcia nu se deschidea. N-am avut deloc chef să investighez, dar Process Explorer îmi arăta că totuși pornește dar crapă imediat, fără mesaje de eroare, mut ca un pește.

Da, e o versiune beta și erorile sînt inevitabile. Mi se pare totuși jenant ca o versiune beta, promovată atît de intens, să fie complet inutilizabilă. Ăsta da bug

Am trecut la dezinstalare și, pentru că în applet-ul Programs and Features din Control Panel apare la secțiunea View Installed Updates (De ce? Pentru mine este evident, dar pentru un utilizator oarecare este complet neintuitiv. De ce s-ar bucura IE de un tratament preferențial, diferit de al tuturor celorlalte programe instalate?), am încercat să rulez încă odată programul de instalare, în speranța că se prinde singur și-mi propune opțiunea de dezinstalare. Nu mai pierdem timpul și sărim direct la concluzie: nu propune dezinstalarea, ar fi fost prea simplu.

Face însă o chestie genială: afișează un mesaj de atenționare în care spune că nu poate continua din cauză că am o versiune mai recentă de IE9 instalată!

IE9 beta e mai nou decît el însuși

Parol, țațo, să mă-ngropi!

Categorizat: Moftware | Etichetat: , , |

2 comentarii la “IE9 e prea nou pentru el însuși”

 1. 1 ancuta
  01 octombrie 2010, 02:33

  ba ha ha ha ha! cu alte cuvinte esti prea bun pentru ei, bro!

  si ad propositum, windows explorer? wtf? bleah!

 2. 2 Tudor
  04 octombrie 2010, 07:55

  Da, le-am „jicnit” browserul cu jaful meu de laptop… Stai liniștită, nici eu nu mi-am schimbat părerea despre IE, dar cică această versiune 9 ar face cam tot ce fac celelalte browsere adevărate de ani de zile, și am vrut să mă conving cu ochii mei. M-am convins .