„A fi sărac înseamnă să trebuiască să te împaci cu decizii pe care n-ai știut că le-ai luat cînd aveai 14 ani.”John Scalzi

Domnule Teodorescu, vă înșelați

29 decembrie 2009 | Comentariile sunt închise pentru Domnule Teodorescu, vă înșelați

[flashvideo file=media/video/sz22-12-2009_trimmed.f4v image=media/video/sz22-12-2009_trimmed.jpg /]

Notă: Fragmentul video este extras din înregistrarea de pe site-ul Antenei 3, ©2005-2009 S.C. Antena 3 S.A. Singura modificare pe care i-am adus-o este extragerea pasajului de 5 minute, regăsit în original între minutele 39:16 și 44:26.

În ediția din data de 22 decembrie a emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3, domnul Bogdan Teodorescu, jurnalist, scriitor și profesor universitar, a afirmat următoarele:

”Pe 6 decembrie 70% din populația României l-a votat sau l-a acceptat (s.m.) pe Traian Băsescu. […] 30% au votat pentru și 40% n-au votat împotrivă (s.m.). Deci 70% din populația României l-a considerat fie acceptabil, fie dezirabil pe Traian Băsescu, numai 30% s-a opus […], ceea ce înseamnă că tot ce face de-acum înainte Traian Băsescu, în conformitate sau în continuarea lucrurilor pe care le-a făcut în primii 5 ani este legitim. […] Cei 40% nu au considerat că trebuie să-l sancționeze pe Traian Băsescu.

Nu-l cunosc pe domnul Bogdan Teodorescu decît de la televizor, în general de la aceeași emisiune. Nu i-am citit nici cărțile, nici articolele, n-am avut plăcerea să-i ascult prelegerile de la catedră, dar în general l-am apreciat pentru opiniile documentate, argumentate și tăioase la adresa politicii și politicienilor. Am putut recunoaște întotdeauna exagerările „de efect” din discursurile domniei sale, cu scopul de a reliefa o anume idee. De data asta poziția domniei sale mi-a părut complet disonantă, aproape tendențioasă, și am simțit nevoia să îi răspund, fie și așa tardiv. Știu că doar printr-o mare întîmplare ar putea ajunge vreodată să citească, dar asta nu m-a împiedicat nici pînă acum, nu-i așa?

Așadar, domnule Teodorescu, vă înșelați. Eu fac parte din cei 70% care nu au votat la aceste alegeri. Nu am votat nu pentru că n-am considerat necesar să-l sancționez pe Băsescu, ci pentru că știam că votîndu-l pe Geoană nu asta aș face de fapt. În 2004 am votat cu Băsescu pentru că îl uram la propriu pe Năstase, dimpreună cu clica lui de pesedei. Am regretat acest vot de nenumărate ori în ultimii 5 ani și ăsta a fost unul din principalele motive pentru care mi-am jurat că nu voi mai vota niciodată în această țară.

Și-acum trebuia să uit dezamăgirea cruntă a ultimului vot și să-mi imaginez, încă odată, că Geoană este cavalerul pe cal alb care salvează țara asuprită de sub regimul tiranului chioșpaliu? De ce? Știu foarte bine, sau mai bine zis am simțit pe propria piele, cît de răi au fost și vor mai fi niște Videanu, Udrea, Blaga & Co. Dar de ce ar trebui să uit că niște Năstase, Hrebenciuc, Mitrea, și mai nou Vanghelie & Co. au fost exact la fel, iar acum, cu Geoană președinte, ar fi însemnat salvarea țării?

M-am săturat să votez împotrivă! Am votat cu Iliescu ca nu cumva să cîștige Vadim; am votat cu Băsescu ca să nu iasă Năstase. Măcar odată aș vrea să pot vota și eu cu cineva în care să cred cîtuși de puțin. Nu sînt naiv, știu că Făt Frumos nu există. Dar forțat fiind ca, încă odată, să aleg răul cel mai mic, dați-mi voie să spun nu, mulțumesc! Nimeni dintre așa-zișii politicieni din ultimii 20 de ani n-a făcut nimic pentru mine, ca cetățean (din păcate) onest al acestei țări, chiar din contră, și mi-am pierdut definitiv speranța că va mai face vreodată. Așa că acum am măcar conștiința împăcată că nu am mai pus umărul la „înscăunarea” mini-dictatorului de carton, plin cu căcat, indiferent cum s-ar numi el, pentru că de fapt toți se văd la fel de aici de jos, din mocirlă – pentru că sînt la fel.

Și ca argument în plus, cred că o parte din cei care nu au votat au considerat că Băsescu e suficient de „tare” să cîștige și fără votul lor, alții poate chiar au crezut că Geoană are un avans suficient de mare și votul lor nu mai este necesar, iar alții s-or fi săturat, ca și mine, de toată manipularea și de tot căcatul care ni se servește odată la 5 ani sub formă de promisiuni electorale, niciodată onorate.

Categorizat: Românisme | Etichetat: , , , , |

Comentarii închise.