„Sînt încă ateu, mulțumesc lui Dumnezeu!”Luis Bunuel

Breveta-ți-aș clipoceala

30 august 2010 | Comentariile sunt închise pentru Breveta-ți-aș clipoceala

Conform acestui articol (via Daring Fireball) Apple a brevetat modalitatea prin care ledul de pe carcasele computerelor lor semnalizează starea de funcționare: aprins pentru funcționare, pulsînd intermitent cu o rată de 15-20 de pulsații pe minut, pentru a simula ritmul respirator mediu al unui adult, în cazul stării „sleep”.

Autorul consideră asta drept „încă un exemplu pentru atenția obsesivă pentru detalii a Apple”. Mie mi se pare un excelent exemplu pentru decăderea și starea de perimare a sistemului american de brevetare, care ar fi în stare să acorde cuiva un brevet pentru „operația ritmică de flxare a mușchilor intercostali și ai diafragmei în scopul de a inspira sau expira aer în și din plămîni”. Vă dați seama că din momentul ăla pentru noi ceilalți totul s-ar reduce la capu’ la fund și călcați apa

Din aceeași categorie ar putea face parte știrea despre unul din fondatorii Microsoft (sursa tot Daring Fireball) care dă în judecată Google, AOL, Yahoo, YouTube și alții pentru așa-zise violări ale unor brevete incredibil de stupide în domeniul internetului. Detaliat pe techflash.com.

Categorizat: Aiurea pe net | Etichetat: , , , , |

Comentarii închise.