Nici nu știu dacă să-l consider o jucărie simpatică sau o porcărie imensă. Pare distractiv (pentru vreo 5 minute), dar probabil că nu e prea eficient. Evident e doar o senzație, n-am văzut dispozitivul de aproape și nici nu am avut posibilitatea să-l testez. Dar viteza cu care dactilografiază cucoana din filmuleț nu ajută prea mult…
06 octombrie 2011 | Comentariile sunt închise pentru Și eroii mor
La 17 ani am citit un citat care spunea cam așa: „Dacă trăiești fiecare zi ca și cînd ar fi ultima, într-o zi chiar vei avea dreptate”. Mi-a rămas întipărit, iar de atunci, în ultimii 33 de ani, în fiecare dimineață m-am uitat în oglindă și m-am întrebat: „Dacă azi ar fi ultima zi din viața mea, aș vrea să fac ce intenționez să fac azi?” Și de fiecare dată cînd răspunsul a fost Nu timp de prea multe zile la rînd, am știut că trebuie să schimb ceva.
Să-mi amintesc că o să mor curînd a fost cea mai importantă unealtă pe care am întîlnit-o și care m-a ajutat să iau decizii mari în viață. Pentru că aproape orice – toate așteptările celorlalți, toată mîndria, toate temerile de penibil sau eșec – toate astea pur și simplu dispar în fața morții, lăsînd doar lucrurile cu adevărat importante. Să vă amintiți că veți muri e cea mai bună cale pe care o cunosc de a evita capcana gîndului că aveți ceva de pierdut. Sînteți deja goi pușcă. Nu există nici un motiv să nu vă urmați inima. Steve Jobs – Discurs la ceremonia de absolvire, Stanford University, 2005
Steve a fost printre cei mai mari inovatori Americani – îndeajuns de curajos pentru a gîndi diferit, îndeajuns de îndrăzneț ca să creadă că poate schimba lumea, și îndeajuns de talentat să o și facă. Barack Obama, Președinte SUA
30 august 2010 | Comentariile sunt închise pentru Breveta-ți-aș clipoceala
Conform acestui articol (via Daring Fireball) Apple a brevetat modalitatea prin care ledul de pe carcasele computerelor lor semnalizează starea de funcționare: aprins pentru funcționare, pulsînd intermitent cu o rată de 15-20 de pulsații pe minut, pentru a simula ritmul respirator mediu al unui adult, în cazul stării „sleep”.
Autorul consideră asta drept „încă un exemplu pentru atenția obsesivă pentru detalii a Apple”. Mie mi se pare un excelent exemplu pentru decăderea și starea de perimare a sistemului american de brevetare, care ar fi în stare să acorde cuiva un brevet pentru „operația ritmică de flxare a mușchilor intercostali și ai diafragmei în scopul de a inspira sau expira aer în și din plămîni”. Vă dați seama că din momentul ăla pentru noi ceilalți totul s-ar reduce la capu’ la fund și călcați apa…
Din aceeași categorie ar putea face parte știrea despre unul din fondatorii Microsoft (sursa tot Daring Fireball) care dă în judecată Google, AOL, Yahoo, YouTube și alții pentru așa-zise violări ale unor brevete incredibil de stupide în domeniul internetului. Detaliat pe techflash.com.