„Sînt ca o scrisoare afară din plic, (N-ai nimic, nimic !)
Pe-o parte albă, pe-o parte scris mic:
Mi-e dor de tine, Mi-e dor de tine, Mi-e do-o-o-or...”Alexandru Andrieș - Dor de tine

Premieră

12 decembrie 2016 | Comentariile sunt închise pentru Premieră

Sabina, 4 decembrie 2016 Pentru că în ultimele luni a făcut progrese extraordinare și îi iese vorbitul din ce în ce mai bine, Sabina a mai făcut o descoperire crucială și inevitabilă: minciuna.

Tîrziu aseară (trecuse deja de 11) ne-a pus pe jar spunîndu-ne de vreo cinci-șase de ori că-i vine să vomite. De fiecare dată săream din pat și fugeam cu ea la baie, avînd deja proaspete în minte evenimentele din zilele anterioare cînd vomase în pat și a trebuit să schimbăm lenjeria și să spălăm pe jos, activități pe care le detest chiar și ziua în amiaza mare.

Pînă la urmă ne-am prins că e doar o stratagemă pentru a evita să se culce. A trădat-o faptul că, deși își schimonosea fățuca apăsîndu-se cu mîna sub stern în tip ce rostea stins fomiți (p-asta cu formele verbale diferite n-a prins-o încă, așa că totul e la persoanele a II-a și a III-a — mai vrei, mergi, faci gogoși și a futut pisicuțe în loc de mai vreau, merg, fac gogoși și, evident, am văzut pisicuțe), odată ajunși în baie se înviora ca prin farmec și începea să ceară ba migea, ba iuțușca (rățușca), ba mai știu eu ce…

Mai avusese ea tentative micuțe, de exemplu cînd o întrebai dacă a făcut caca în pampers răspunsul era invariabil „nu”, deși îți muta nasul din loc, dar acum a trecut la un cu totul alt nivel.

Dar măcar acum răspunde „Sabina” la întrebarea „cum te cheamă”, nu „tu” ca pînă mai ieri…

Sabina, 4 decembrie 2016

Categorizat: Noi | Etichetat: , |

Comentarii închise.